2017

0

Наградени

 • Награда за животно дело – група „Мањифико“
 • Пеачка на годината – Тамара Тодевска
 • Трајни музички вредности – Росана Сариќ Тодоровска
 • Награда за големи достигнувања во радио – Лилјана Стоилковска
 • Општествено одговорна компанија -Макпетрол Утринска
 • ТВ Емисија – „Здраво Македонијо“, Канал 5
 • Спортист на годината – Томи Стефановски
 • ТВ забавно сатирична емисија – Фчерашни новости
 • За најголеми достигнувања во оперско симфониско и хорско музицирањe – Маестро Томислав Шопов
 • Трајни Музички вредности – Аки Рахимовски, „Парни ваљак“
 • Најпопуларна театарска претстава – „Животот е прекрасен“, МНТ
 • Најпопуларен мјузикл – „Чикаго“, МНТ
 • Млад актер на годината – Александар Михајловски
 • Актерка на годината – Јелена Јованова
 • Актер на годината – Никола Ристановски
 • Пејач на годината – Даниел Кајмаковски
 • Наjперспективна пејачка – Антонија Гиговска
 • Албум на годината – „Радио Љубојна“, Љубојна
 • Прва труба во Македонија – Џамбо Агушев
 • ТВ забавна емисија – Еден на еден