2018

Наградени

 • Албум на годината – Град за љубов Дани
 • Најпопуларен плех оркестар – Агушеви
 • Најпопуларна балканска група –  Дубиоза Колектив
 • Телевизиски проект на годината – Пат до успехот
 • 70 години јубилеј –  Светска галерија на карикатури Остен
 • Награда за животно дело –  Октет Македонија
 • Комерцијален видео спот –  НЛБ Тутунска Банка
 • Мултимедијален уметник –  Тијана
 • Награда за трајни музички вредности – Маја Оџаклиевска
 • Животно дело –  Дадо Топиќ
 • Филм на годината – Исцелител
 • Актер на годината  –  Александар Микиќ
 • Најпопуларна ТВ серија – Фамилија Марковски
 • Актерка на годината – Нина Деан
 • Музички видео спот на годината – Терориста Слаткаристика
 • Интернационален успех – Марко Маринковиќ Слаткар
 • 40 години јубилеј – Стоби флипс , Витаминка
 • Театарска претстава на годината – Вардарски пастуви
 • Спортски херои / Најпопуларен спортски клуб –  Р.К. Вардар
 • ТВ забавна сатирична емисија – Фчерашни новости
 • Трајни музички вредности – Нови фосили
 • Најпопуларна ТВ серија – Инсајдер
 • ТВ емисија на годината – Еден на еден
 • Концерт на годината – Меморијa
 • Мјузикл на годината – Мама Миа МНТ