2019

Наградени

 • Награда за детска престава 2018 Земја во која не се стигнува – Театар за деца и младинци
 • Награда за животно дело – Глигор Копров
 • Музичко откритие на годината – Дупер
 • Најпопуларна детска ТВ серија – 5+ Фамилија
 • Балетска претстава на годината – Ана Каренина – МОБ
 • Интернационален успех на годината – Џијан Емин
 • Маестро на годината – Дино Имери
 • Награда за трајни музички вредности – Мики Јовановски Џафер
 • Спортски подвиг на годината – Марко Пејчиноски
 • Најпопуларен фото модел- Вера Мештеровиќ
 • Спортист легенда – Перо Антиќ
 • Најпопуларен балкански хит – Петар Грашо – Ако те питају
 • Концерт на годината – Влатко Стефановски во Антички театар Охрид
 • Албум на годината – Влатко Стефановски – Мајчин јазик
 • Театарска претстава – Еден месец на село – МНТ
 • Актерка на годината – Ирена Ристиќ
 • ТВ забавна сатирична емисија – Фчерашни новости
 • Најпопуларен плех оркестар – Џамбо Агушев
 • Најпопуларен ТВ Проект – Преспав – ОХО
 • ТВ Актер на годината – Горан Стојановски
 • Млад ТВ актер – Дритон Вејсели
 • Награда за животно дело – Милован Лане Гутовиќ
 • Награда за трајни музички вредности – Бора Ѓорѓевиќ
 • Најпопуларен хор на годината – Академски Хор Мирче Ацев
 • Продуцент на годината – Лазар Цветковски
 • Пеач на годината – Влатко Лозаноски
 • Хит на годината – Влатко Лозаноски – Јако Јако
 • Група на годината – Нокаут