1998

Наградени

 • Хит на годината – Tаму кај што си, Ристо Самарџиев
 • Пеjач на годината – Дарио
 • Пеjачка на годината – Маја Грозданова
 • Концерт на годината – Влатко Стефановски
 • Спот на годината – Влатко Стефановски, Гипси сонг
 • Група на годината – Куку Леле
 • Најперспективна група – Нокаут
 • Напопуларно ТВ лице – Игор Џамбазов
 • Тинејџерска атаракција – Дуле и Коки
 • Најчитана страница – Горан Михајловски, Сакам да кажам
 • Дневно политичка емисија – Профил, ТВ Сител, Гостувањето на Велибор Џаровски – Џаро
 • Карикатурист на годината, Дарко Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Љубомир Николовски А1
 • Радио спортски коментатор – Зоран Видевски, Македонско Радио
 • Спортисти : Гордана Нацева ; Валентина Радуловиќ ; Индира Кастратовиќ ; Пепи Манасков ;  Петар Наумовски ;  Гого Јовчев ; Мирјана Бошевска ; Гордана Нацева ; Ѓорѓи Христов ;
 • Народни херои – Женска ракометна репрезентација и К-15
 • Најдобро рекламиран производ –  Скопско пиво, Идеа Плус
 • Комерцијален ТВ спот – К-15
 • Најгледана емисија – К-15
 • Презентер –  Сашо Деловски , МТВ
 • Презентер – Ана Здравкова,  ТВ Сител
 • Актер – Тони Михајловски
 • Актерка – Биљана Беличанец
 • Престава – ММЕ кој прв почна
 • Најфотогенично ТВ лице – Даниела Спасовска, Зона Х
 • Детска емисија – Сител бамбини, Сара ТВ Сител
 • ТВ водител – Зорица “Селект” од ТВ А1
 • Глас на годината – Јово Брамс
 • Најрадио емисија – Жолта подморница – радио НОМА
 • Најрадио водител – Јасмина Пакашки
 • Најидеа за емисија – Анета и Вики, ТВ Сител