1999

Наградени

 • Хит на годината – “Маја Оџаклиевска”, Многу солзи
 • Пеjач на годината –  Сашо Гигов Гиш
 • Пеjачка на годината – Ребека
 • Концерт на годината – Архангел
 • Спот – Временска машина, Нокаут
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Композитор – Глигор Копров
 • Текстописец – Огнен Неделковски
 • Комерцијален радио спот – Кинг Бургер
 • Група –  Нокаут
 • Најперспективна група – Тоше Проевски и Ерзана
 • Напопуларно ТВ лице – Игор Џамбазов
 • Најчитана страница – Горан Михајловски, Сакам да кажам
 • Дневно политичка емисија – ЦРВЕНА ЛИНИЈА, гостување на највилијателните новинари
 • Карикатурист на годината, Дарко Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Љубомир Николовски А1
 • Радио спортски коментатор – Јанко, Канал 103
 • Спортисти : Гордана Нацева ; Валентина Радуловиќ ; Индира Кастратовиќ ; Пепи Манасков ;  Петар Наумовски ; Мирза Куртовиќ ; Гого Јовчев ; Мирјана Бошевска ; Дејан Нацев ; Александар Миладиновски ;
 • Народни херои – Игор Џамбазов и К-15
 • Најдобро рекламиран производ –  Во светот на животните, Витаминка
 • Комерцијален ТВ спот –  БОС, К-15
 • Најгледана емисија – К-15
 • Најгледана емисија – Што ни беше муабетот
 • Најгледана емисија – Балкан Експрес
 • Најгледана емисија – Енигма
 • Презентер –  Сашо Деловски , МТВ
 • Презентер – Ана Здравкова,  ТВ Сител
 • Актер – Никола Ристановски
 • Актерка – Весна Петрушевска
 • Престава – Перверзии
 • Најфотогенично ТВ лице – Даниела Спасовска, Зона Х
 • Детска емисија – На детски начин, Сител
 • ТВ водител – Ирена Спирковска
 • Глас на годината – Јово Брамс
 • Најрадио емисија – Чао Антена
 • Најидеа за емисија – Берта, скриена камера за К-15
 • Најрадио водител – Јасмина Пакашки
 • Животно дело – Драган Б. Костиќ
 • Животно дело –  Бранка Станковска