2000

Наградени

 • Хит на годината – Нови дечки, Забава до бесвест
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Пејачка на годината – Калиопи
 • Концерт на годината – Тоше Проевски
 • Спот – Принц, Сања Лазања
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Текстописец – Александар Ристовски Принц
 • Тинејџерска атракција – Раде Врчаковски Врчак
 • Комерцијален радио спот – Новус
 • Група – Магија
 • Најперспективна група – П.С.
 • Најчитана страница – Коментари на Дневник Фото
 • Дневно политичка емисија – Црвена Линија, Оливера Трајковска, А1
 • Карикатурист – Драго Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Бранко Илиевски, Телма
 • Радио спортски коментатор – Боби, Македонски Радио
 • Спортисти – Гордана Нацева; Индира Кастратовиќ; Врбица Стефанов; Дејан Недев; Теодора Раптис;Кире Лазаров
 • Маркетинг Кампања – За наше добро, Министерство за трговија
 • Комерцијален ТВ Спот – Тиквеш, К-15
 • Маркетинг Агенција – За наше добро, Идеа Плус ДДБ
 • Најгледана емисија – Несоница, Сител
 • Најгледана емисија – Што ни беше муабетот, Сител
 • Најгледана емисија – Супер Бинго, МТВ
 • Најгледана емисија – Рекапитулација, ТВ96
 • Презентер – Татјана Груевска, МТВ
 • Најфотогенично ТВ Лице – ВБиљана Максимовска, Систина
 • Детска емисија – Умни глави, МТВ
 • ТВ водител – Игор Џамбазов
 • Радио емисија – Антена Energy
 • Најидеа на годината –  За наше добро
 • Радио водител – Вики, Радио Уно
 • Животно Дело – Ѓоко Георгие
 • Животно Дело – Мице Бошковски
 • Животно Дело – Александар Џамбазов
 • Животно Дело – Симон Беличанец
 • Пејач на столетието – Драган Мијалковски
 • Пејач на столетието – Чија си, Славе Димитров
 • Фудбалер на столетиоето – Дарко Панчев