2001

Наградени

 • Хит на годината – Сите мои слики, Ареа
 • Албум – Врати на имагинацијата, Ареа
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Пејачка на годината – Каролина Гочева
 • Концерт на годината – Ареа
 • Музички ТВ Спот – Томато Продукција
 • Најперспективна група – Супер Хикс
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Текстописец – Александар Митевски
 • Тинејџерска атракција – 99 Action , Сител
 • Радиореклама – Александар Митевски
 • Најчитана страница – Сакам да кажам, Горан Михајловски, Вест
 • Политичка емисија – Во Центар, Васко Ефтов, ТВ Сител
 • Карикатурист – Пецко, Драго Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Александар Табаковски, МТВ
 • Радио спортски коментатор – Перо Момировски, Македонски Радио
 • Спортисти – Могамед Ибрагимов; Драган Јакимовиќ; Клара Боева; Дејан Недев; Мирјана Бошевска; Саше Митрески
 • Маркетинг кампања – Кока Кола – Мек анд Ериксон
 • Комерцијален ТВ Спот – К-15
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус
 • ТВ емисија – Досие, Скопје
 • ТВ емисија – Црни Бисери, Канал 5
 • ТВ емисија – Супер Бинго, Тутун промет
 • Актер – Дејан Лилиќ
 • Актерка – Билјана Беличанев
 • Претстава – Поблиску
 • Најфотогенично Лице – Весна Додевска, Систина
 • Детска Емисија – Наше маало
 • ТВ водител – Весна Петрушевска, Телма
 • Радио емисија – Наши графити, Македонско радио
 • Радио водител – Цаци, Радио Антена
 • Животно Дело – Велибор Џаровски Џаро
 • Животно Дело – Иван Карадак
 • Животно Дело – Атанас Костовски
 • Животно Дело – Лазар Леќич
 • Амбасадор на Македонската музика – Симон Трпчевски
 • ТВ Филм – Стојан Тренчевски, Мајка Тереза
 • Детски пејач – Христина и Константин Малели
 • Политичка Емисија – Профил, ТВ Сител
 • Презентер – Емилија Андонова
 • Новинар/Презентер – Борјан Јовановски