2002

Наградени

 • Хит на годината – Дали ме сакаш, Калиопи
 • Албум – Ако денот ми е ноќ, Калиопи
 • Група на годината – Синтезис
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Музички ТВ Спот – Раде, Супер Хикс
 • Најперспективна група – Нон Стоп
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Текстописец- На пат до Македонија, Калиопи
 • Радиореклама – Окта,Александар Митевски
 • Најчитана страница – ТВ Сериџија, Сашо Мацановски Трендо
 • Карикатурист – Драго Марковиќ
 • Анимиран филм – Пецко, Драго Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Бранко Илиевски, Телма
 • Спортист – Томи Стефановски
 • Маркетинг кампања – Моби Мак
 • Комерцијален ТВ Спот – Комерцијална Банка, К-15
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус
 • ТВ емисија – Вртелешка, Томато
 • ТВ емисија – К-15
 • ТВ емисија – Пет Шоу
 • Актер – Владо Јовановски
 • Актерка – Тања Кочовска
 • Претстава – Диво Месо
 • Откритие – Багаж
 • Најфотогенично лице – Сашка Димитровска
 • ТВ водител – Весна Петрушевска
 • Радио водител – Соња Пандиловска
 • Животно Дело – Зафир Хаџиманов
 • Животно Дело – Есма Реџепова
 • Уредник / Презентер – Билјана Секуловска, А1
 • Уредник / Презентер – Драган Павловиќ Латас, Сител
 • ТВ репортер- Снежана Лупеска, A1