2003

Наградени

 • Актер – Васил Зафирчев
 • Актерка – Звездана Ангеловска
 • Претстава – Кутрите мали хрчки
 • Најперспективна пејачка – Тамара Тодевска
 • Најперспективен пејач – Влатко, Морал
 • Откритие на годината – Елена, М2
 • Радиоводител – Виктор Петров – Викса
 • Радиоемисија – Ерик МС Фокс
 • Радиореклама – Маврово,Александар Митевски и Биба Додева
 • ТВ емисија – 2+1, Канал 5
 • ТВ водител – Веска Петрушевска
 • ТВ проект – Картинг со Мишко и Ирена
 • ТВ емисија – Вртелешка, Томато
 • ТВ емисија – Хит Микс – МТВ
 • ТВ водител – Весна Петрушевска
 • Најфотогенично ТВ лице – Нора Шакири
 • Група на годината – Супер Хикс
 • Пејачка на годината – Калиопи
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Концерт на годината – Тоше Проевски
 • Спортска Екипа – Кометал Ѓорче Петров
 • Најпопуларна театарска песна – Песна против малери, Бајага
 • Најчитана страница – Трендоленд
 • Маркетинг кампања – Моби Мак
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус
 • Комерцијален ТВ Спот – Јазично студио глобуц, К-15
 • Карикатурист – Драго Марковиќ
 • Анимиран цртан филм – Пецко, Драго Марковиќ
 • Албум – Има нешто посилно од се,Владо Јанески
 • Текстописец – Владо Јаневски
 • Музички ТВ спот – Срце преку небото, Дејан Миличевиќ
 • Хит на годината – Некогаш и негде,Владо Јанески
 • Животно дело – Томислав Маниќ
 • Амбвасадор на македонската култура – Борис Трајанов