2005

 

Наградени

 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Пејачка на годината – Калиопи
 • Група на годината – Супер Хикс
 • Хит на годианата – Владо Јаневски, Ваков или таков
 • Албум на годианата – Владо Јаневски, Ваков или таков
 • Текстописец – Владо Јаневски
 • Концерт на Годината – Тоше Проевски
 • Музички Продуцент – Александар Масевски
 • Актер на годината – Дејан Лилиќ
 • Актерка на годината – Тамка Тоциновкса
 • Претстава на годината – Папокот на светот
 • Откритие на годината – Ламбе Алабаковски
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус, ДДБ
 • Комерцијален ТВ спот – К-15, Ајвар
 • Стрип на годината – Фокус
 • Радио водител – Виктор Петров – Викса
 • Радио емисија – Драјв тајм , радио Антена/li>
 • Најпопуларна ТВ емисија – Дневна доза, К-15
 • Најпопуларна ТВ емисија – Вртелешка
 • Најпопуларен ТВ водител – Сашо Мацановски Трендо
 • Амбасадори на македонската култура – Ансанбл Танец
 • Животно дело – Љубомир Бранџолица
 • Најпопуларен Мјузикл – Чија си
 • Најпопуларна пејачка од бившите ЈУ простори – Нина Бадриќ
 • Најпопуларен спот од бившите ЈУ простори – Мањифико
 • Спортски проект на годината – Јуниор куп – А1 ТВ