2009

Наградени

 • Детска ТВ емисија – Супер Ѕвезда
 • Најперспективна група – Некст Тајм
 • Откритие на годината – Александар Белов
 • Радио емисија – Антена 5
 • Радио водител – Викса
 • Најпопуларна реклама – Би Милк
 • Маркетинг агенција – Публицист
 • Емисија на годината – Зајди Зајди , Зоран Џорлев
 • ТВ емисија – Зевзекманија
 • Најчитана страница – Сакам да кажам, Горан Михајловски
 • Најпопуларен спортист – Кире Лазаров
 • Најпопуларна претстава – Лебедово езеро
 • Најпопуларен актер – Оливер Митковски
 • Најподржувачи на спортот – ВИП
 • Најдобра кампања – Спонзор за секој ваш разговор, ВИП
 • ТВ емисија – Ексклузив , ТВ А1
 • Видео спот – My little one, Тоше Проевски
 • Хит на годината – Hardest Thing , Тоше Проевски
 • Албум на Годината – Македонски Рози
 • Продуцент на годината – Мите Димовски
 • ТВ Емисија – Бек  Стејч, ТВ Сител
 • ТВ Проект – Храна и вино
 • Концерт на година 2008 – Тавитјан Brothers
 • Награда за животно дело – Гарабет Тавитјан Гаро