2010

Наградени

 • Награда за јубилеј – Златно славејче 40 години
 • Најпопуларна детска престава – Д-р Офболи
 • Актер на годината – Дејан Лилиќ
 • Актерка на годината – Јелена Жугиќ
 • Албум на годината – Не кажувај либе добра ноќ
 • Спортски триумф – Томи Стефановски
 • Спортски триумф – Сашко Кедев
 • Награда за животно дело – Вања Лазарова
 • Маркетинг агенција – Публицис
 • Награда за борба против сидата – Дани
 • ТВ емисија на годината – Бекстејџ ТВ Сител
 • Комерцијален ТВ спот – Т- Мобиле Високи штикли
 • Хит на годината – Високи Штикли
 • Награда за трајни музички вредности – Оливер Мандиќ
 • ТВ водител  – Трендо
 • ТВ емисија   – Зевзекманија ТВ Канал 5
 • ТВ емисија   – Пулс ТВ Алфа
 • ТВ емисија   – Октани ТВ А1
 • Најмлад спортист – Нинослав Саботковски
 • Најпопуларен хип хоп пеач – Слаткар
 • ТВ емисија на годината – Ексклузив ТВ А1
 • Инветивен настап – ВИП Оператор
 • Најпопуларна претстава – Госпоѓа Министерка
 • Балкански албум – Hardest Thing
 • Награда за трајни музички вредности – Бајага
 • Награда за животно дело – Звонко Богдан
 • Музички проект – Срце што чука во 7/8
 • Видео спот – Елено ќерко
 • Продуцент на годината – Дики Тавитијан