2011

Наградени

 • Трајни музички вредности – Јанко Узунов
 • Откритие на годината – Викторија Лоба
 • Најпопуларен рекламен спот – Свислион
 • Маркетинг агенција – Публицис
 • Забавно музичка ТВ Емисија – Бекстејџ , ТВ Сител
 • Музичка ТВ емисија – Тротоар , ТВ Канал 5
 • Хит на годината – Још увек сањам , Тоше Проевски
 • Општествено одговорна компанија – ЕВН
 • Концерт на годината – Влатко Илиевски
 • Корпоративен настан на деценијата – Т- HOME / Здравко Чолиќ
 • Најпопуларна претстава – Хамлет
 • Најпопуларен актер – Никола Ристановски
 • Најпопуларна актерка – Јелена Јованова
 • Пејачка на годината – Калиопи
 • Албум на годината – Порака, Калиопи
 • Народен херој – Горан Пандев
 • Награда за животно дело – Кемал Монтено
 • Група на годината – Бени и Нон Стоп
 • Најчитана страница – Венко Андоновски , Нова Македонија
 • Нај ТВ емисија – Зевзекманија
 • ТВ Проект на годината –  Мојата чудесна земја
 • Амбасадори  на Македонска Култура – МОБ
 • Трајни вредности – Ансамбл Орце Николов
 • Награда за животно дело – Кореограф Тофе Дракулевски
 • Балетско студио – Ребис
 • Видео спот на годината – Кирил Џајковски – Raise up your hands