2012

Наградени

 • Награда за животно дело – Зоран Георгиев
 • Откритие на годината – Јана Бурчевска
 • Откритие на годината – Иван Раденов
 • Награда за животно дело – Глигор Чемерски
 • ТВ Емисија на годината  – Пулс, Ана Јовковска, ТВ Алфа
 • Награда за животно дело – Иво Лауренчиќ
 • ТВ Емисија на годината  – Тротоар, МТВ
 • Музички проект на годината – Гаро, Сцрето чука во 7/8
 • Награда за оперска представа – МОБ , Војвотката на чардашот
 • Најпопуларна претстава – Женидбата на Фигаро
 • Најчитана страница – Сакам да кажам Горан Михајловски
 • Награда за дизајн на производ – Пелистерка
 • Балкански албум на годината – Сарс
 • Сатирична ТВ Емисија – Зевзекманија , ТВ Канал 5
 • Концерт на годината – Нокаут
 • Постхумна награда за животно дело – Гоце Арнаудов
 • Постхумна награда за животно дело – Трајко Каров
 • Трајни музички вредности – Влатко Стефановски
 • Награда за животно дело – Александар Стиков
 • Народни херои – Кошаркарска репрезентација
 • Пеачка на годината – Каролина
 • Албум на годината – Каролина
 • Најпопуларен актер – Гораст Цветковски
 • Најпопуларна актерка – Биљана Беличанец
 • Балканска група на годината  – Дубиоза Колектив
 • Хит на Годината – Супер хикс – Африка
 • Музички спот – Супер хикс – Африка