2013

Наградени

 • ТВ проект – Истражи ја Македонија
 • Награда за животно дело – Виолета Томовска
 • Награда за животно дело – Киро Урдин
 • Општествено одговорна компанија – Алкалоид
 • Музичка група – Пеперминт
 • Најпопуларна престава – Генетика на кучињата
 • Најпопуларен актер – Драган Спасов Дац
 • Млада актерка – Нина Деан
 • Постхумна награда за животно дело – Владимир Ангеловски Дади
 • Награда за животно дело – Благоја Крстевски
 • Општествено одговорна компанија – Тинекс
 • Концерт на годината – Супер Хикс
 • Откритие на годината – Скипи и Тајзи
 • Музички спот – Време е за опуштање Скипи и Тајзи
 • Сатирична ТВ Емисија – Зевзекманија , ТВ Канал 5
 • Спортски клуб – Металург
 • Пеачка на годината – Калиопи
 • Хит на годината – Црно и бело Калиопи
 • Играно сатирична ТВ Емисија – К-15
 • Балканска група – Фрајле
 • Балкански албум – Хашиш,ТончиХулиќи & Мадре Бареса
 • Трајни музички вредности – Тончи Хулиќ