2014

Наградени

 • Награда за трајни вредности –  Драган Каранфиловски Бојс
 • Спортист на годината – Илина Арсова
 • Театарска претстава на годината – Вечна куќа
 • Актерка на годината- Драгана Костадиновска
 • Албум на годината – Гласот на виолината, Зоран Џорлев
 • Најперспективна пејачка на годината – Сара Мејс
 • Балкански ТВ проект на годината – Фактор X
 • Откритие на годината – Даниел Кајмакоски
 • Музички видео спот на годината – Тони Зен и  БМА – Се е под контрола
 • ТВ емисија на годината – Билките на Баба Рада, Канал 5 ТВ
 • Концерт на годината – Игор Џамбазов
 • Пејачка на годината – Тамара Тодевска
 • Балкански албум на годината – Добродошао у клуб, Северина
 • Балкански концерт на годината – Северина
 • Најпопуларна балканска пејачка на годината – Северина
 • Актер на годината – Оливер Митковски
 • Музичка ТВ емисија на годината – Еден Бакнеж, ТВ Алфа
 • Млад актер на годината –  Атанас Атанасовски
 • Млад актер на годината –  Валентин Костадиновски
 • Трајни музички вредности – Влада Дивљан
 • 40 годишен јубилеј – Мадригали
 • Хит на годината – Љубов, Бени & Нон Стоп