2016

 

Наградени

 • Најпопуларна ТВ серија – 5+ фамилија , ТВ Телма
 • Телевизиско музички проект – 5 + фамилија, ТВ Телма
 • Награда за животно дело – Селимова Желчевски
 • Млад актер на годината – Жарко Димоски Театар комедија
 • ТВ забавна емисија – Неделно попладне, Томато
 • Награда за Интернационален успех – Браќа Тавитијан
 • ТВ Емисија на годината – Визита – Канал 5
 • Општествено одговорна компанија – Зегин
 • Група на годината – ДНК
 • Подвиг на годината – Араунд Гаиа ,Ивана Чолаковска
 • Најпопуларна балканска вокална група – Фрајле
 • Концерт на годината – Тамара Тодевска
 • Пеачка на годината – Тамара Тодевска
 • Албум на годината – Тамара Тодевска
 • Трајни вредности – Игор Џамбазов
 • ТВ Емисија на годината – Зевзекманија , ТВ Канал 5
 • Спортист на годината – Евгениј Поп Ацев
 • Актерка на годината – Тања Кочовска
 • Актер на годината – Петар Мирчевски
 • Театарска претстава на годината – Мајсторот и Маргарита
 • Музички видео спот – Љубојна Излего да се рашета
 • Етно група на годината – Љубојна
 • Прва труба на Македонија – Џамбо Агушев
 • Музички маестро на годината – Исмаил Лумановски
 • Трајни музички вредности – Ван Гог