2017

0

Наградени

 • Награда за животно дело
  Група „Мањифико“
 • Пеачка на годината
  Тамара Тодевска
 • Награда за големи достигнувања во радио
  Лилјана Стоилковска
 • Општествено одговорна компанија
  Макпетрол Утринска
 • ТВ Емисија
  „Здраво Македонијо“, Канал 5
 • Спортист на годината
  Томи Стефановски
 • ТВ забавно сатирична емисија
  Фчерашни новости
 • За најголеми достигнувања во оперско симфониско и хорско музицирањe
  Маестро Томислав Шопов
 • Трајни Музички вредности
  Аки Рахимовски, „Парни ваљак“
 • Најпопуларна театарска претстава
  „Животот е прекрасен“, МНТ
 • Најпопуларен мјузикл
  „Чикаго“, МНТ
 • Млад актер на годината
  Александар Михајловски
 • Актерка на годината
  Јелена Јованова
 • Пејач на годината
  Даниел Кајмаковски
 • Наjперспективна пејачка
  Антонија Гиговска
 • Албум на годината
  „Радио Љубојна“, Љубојна
 • Прва труба во Македонија
  Џамбо Агушев
 • ТВ забавна емисија
  Еден на еден