2018

Наградени

 • Албум на годината
   Град за љубов - Дани
 • Најпопуларен плех оркестар
  Агушеви
 • Најпопуларна балканска група
  Дубиоза Колектив
 • Телевизиски проект на годината
  Пат до успехот
 • 70 години јубилеј
  Светска галерија на карикатури Остен
 • Награда за животно дело
  Октет Македонија
 • Комерцијален видео спот
  НЛБ Тутунска Банка
 • Мултимедијален уметник
  Тијана
 • Награда за трајни музички вредности
  Маја Оџаклиевска
 • Животно дело
  Дадо Топиќ
 • Филм на годината
  Исцелител
 • Актер на годината
  Александар Микиќ
 • Најпопуларна ТВ серија
  Фамилија Марковски
 • Актерка на годината
  Нина Деан
 • Музички видео спот на годината
  Терориста Слаткаристика
 • Интернационален успех
  Марко Маринковиќ Слаткар
 • 40 години јубилеј
  Стоби флипс , Витаминка
 • Театарска претстава на годината
  Вардарски пастуви
 • Спортски херои / Најпопуларен спортски клуб
  Р.К Вардар
 • ТВ забавна сатирична емисија
  Фчерашни новости
 • Трајни музички вредности
  Нови фосили
 • Најпопуларна ТВ серија
  Инсајдер
 • ТВ емисија на годината
  Еден на еден
 • Концерт на годината
  Меморија
 • Мјузикл на годината
  Мама Миа МНТ