2019

Наградени

 • Награда за детска престава
  Земја во која не се стигнува - Театар за деца и младинци
 • Награда за животно дело
  Глигор Копров
 • Музичко откритие на годината
  Дупер
 • Најпопуларна детска ТВ серија
  5+ Фамилија
 • Балетска претстава на годината
  Ана Каренина - МО
 • Интернационален успех на годината
  Џијан Емин
 • Маестро на годината
  Дино Имери
 • Награда за трајни музички вредности
  Мики Јовановски Џафер
 • Спортски подвиг на годината
  Марко Пејчиноски
 • Најпопуларен фото модел
  Вера Мештеровиќ
 • Спортист легенда
  Перо Антиќ
 • Најпопуларен балкански хит
  Петар Грашо – Ако те питају
 • Концерт на годината
  Влатко Стефановски во Антички театар Охрид
 • Албум на годината
  Влатко Стефановски - Мајчин јазик
 • Театарска претстава
  Еден месец на село - МНТ
 • Актерка на годината
  Ирена Ристиќ
 • ТВ забавна сатирична емисија
  Фчерашни новости
 • Најпопуларен плех оркестар
  Џамбо Агушев
 • Најпопуларен ТВ Проект
  Преспав - ОХО
 • ТВ Актер на годината
  Горан Стојановски
 • Млад ТВ актер
  Дритон Вејсели
 • Награда за животно дело
  Милован Лане Гутовиќ
 • Награда за трајни музички вредности
  Бора Ѓорѓевиќ
 • Најпопуларен хор на годината
  Академски Хор Мирче Ацев
 • Продуцент на годината
  Лазар Цветковски
 • Пеач на годината
  Влатко Лозаноски
 • Хит на годината
  Влатко Лозаноски – Јако Јако
 • Група на годината
  Нокаут