1998

Наградени

 • Хит на годината – Tаму кај што си, Ристо Самарџиев
 • Пеjач на годината – Дарио
 • Пеjачка на годината – Маја Грозданова
 • Концерт на годината – Влатко Стефановски
 • Спот на годината – Влатко Стефановски, Гипси сонг
 • Група на годината – Куку Леле
 • Најперспективна група – Нокаут
 • Напопуларно ТВ лице – Игор Џамбазов
 • Тинејџерска атаракција – Дуле и Коки
 • Најчитана страница – Горан Михајловски, Сакам да кажам
 • Дневно политичка емисија – Профил, ТВ Сител, Гостувањето на Велибор Џаровски – Џаро
 • Карикатурист на годината, Дарко Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Љубомир Николовски А1
 • Радио спортски коментатор – Зоран Видевски, Македонско Радио
 • Спортисти : Гордана Нацева ; Валентина Радуловиќ ; Индира Кастратовиќ ; Пепи Манасков ;  Петар Наумовски ;  Гого Јовчев ; Мирјана Бошевска ; Гордана Нацева ; Ѓорѓи Христов ;
 • Народни херои – Женска ракометна репрезентација и К-15
 • Најдобро рекламиран производ –  Скопско пиво, Идеа Плус
 • Комерцијален ТВ спот – К-15
 • Најгледана емисија – К-15
 • Презентер –  Сашо Деловски , МТВ
 • Презентер – Ана Здравкова,  ТВ Сител
 • Актер – Тони Михајловски
 • Актерка – Биљана Беличанец
 • Престава – ММЕ кој прв почна
 • Најфотогенично ТВ лице – Даниела Спасовска, Зона Х
 • Детска емисија – Сител бамбини, Сара ТВ Сител
 • ТВ водител – Зорица “Селект” од ТВ А1
 • Глас на годината – Јово Брамс
 • Најрадио емисија – Жолта подморница – радио НОМА
 • Најрадио водител – Јасмина Пакашки
 • Најидеа за емисија – Анета и Вики, ТВ Сител

1999

Наградени

 • Хит на годината – “Маја Оџаклиевска”, Многу солзи
 • Пеjач на годината –  Сашо Гигов Гиш
 • Пеjачка на годината – Ребека
 • Концерт на годината – Архангел
 • Спот – Временска машина, Нокаут
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Композитор – Глигор Копров
 • Текстописец – Огнен Неделковски
 • Комерцијален радио спот – Кинг Бургер
 • Група –  Нокаут
 • Најперспективна група – Тоше Проевски и Ерзана
 • Напопуларно ТВ лице – Игор Џамбазов
 • Најчитана страница – Горан Михајловски, Сакам да кажам
 • Дневно политичка емисија – ЦРВЕНА ЛИНИЈА, гостување на највилијателните новинари
 • Карикатурист на годината, Дарко Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Љубомир Николовски А1
 • Радио спортски коментатор – Јанко, Канал 103
 • Спортисти : Гордана Нацева ; Валентина Радуловиќ ; Индира Кастратовиќ ; Пепи Манасков ;  Петар Наумовски ; Мирза Куртовиќ ; Гого Јовчев ; Мирјана Бошевска ; Дејан Нацев ; Александар Миладиновски ;
 • Народни херои – Игор Џамбазов и К-15
 • Најдобро рекламиран производ –  Во светот на животните, Витаминка
 • Комерцијален ТВ спот –  БОС, К-15
 • Најгледана емисија – К-15
 • Најгледана емисија – Што ни беше муабетот
 • Најгледана емисија – Балкан Експрес
 • Најгледана емисија – Енигма
 • Презентер –  Сашо Деловски , МТВ
 • Презентер – Ана Здравкова,  ТВ Сител
 • Актер – Никола Ристановски
 • Актерка – Весна Петрушевска
 • Престава – Перверзии
 • Најфотогенично ТВ лице – Даниела Спасовска, Зона Х
 • Детска емисија – На детски начин, Сител
 • ТВ водител – Ирена Спирковска
 • Глас на годината – Јово Брамс
 • Најрадио емисија – Чао Антена
 • Најидеа за емисија – Берта, скриена камера за К-15
 • Најрадио водител – Јасмина Пакашки
 • Животно дело – Драган Б. Костиќ
 • Животно дело –  Бранка Станковска

2000

Наградени

 • Хит на годината – Нови дечки, Забава до бесвест
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Пејачка на годината – Калиопи
 • Концерт на годината – Тоше Проевски
 • Спот – Принц, Сања Лазања
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Текстописец – Александар Ристовски Принц
 • Тинејџерска атракција – Раде Врчаковски Врчак
 • Комерцијален радио спот – Новус
 • Група – Магија
 • Најперспективна група – П.С.
 • Најчитана страница – Коментари на Дневник Фото
 • Дневно политичка емисија – Црвена Линија, Оливера Трајковска, А1
 • Карикатурист – Драго Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Бранко Илиевски, Телма
 • Радио спортски коментатор – Боби, Македонски Радио
 • Спортисти – Гордана Нацева; Индира Кастратовиќ; Врбица Стефанов; Дејан Недев; Теодора Раптис;Кире Лазаров
 • Маркетинг Кампања – За наше добро, Министерство за трговија
 • Комерцијален ТВ Спот – Тиквеш, К-15
 • Маркетинг Агенција – За наше добро, Идеа Плус ДДБ
 • Најгледана емисија – Несоница, Сител
 • Најгледана емисија – Што ни беше муабетот, Сител
 • Најгледана емисија – Супер Бинго, МТВ
 • Најгледана емисија – Рекапитулација, ТВ96
 • Презентер – Татјана Груевска, МТВ
 • Најфотогенично ТВ Лице – ВБиљана Максимовска, Систина
 • Детска емисија – Умни глави, МТВ
 • ТВ водител – Игор Џамбазов
 • Радио емисија – Антена Energy
 • Најидеа на годината –  За наше добро
 • Радио водител – Вики, Радио Уно
 • Животно Дело – Ѓоко Георгие
 • Животно Дело – Мице Бошковски
 • Животно Дело – Александар Џамбазов
 • Животно Дело – Симон Беличанец
 • Пејач на столетието – Драган Мијалковски
 • Пејач на столетието – Чија си, Славе Димитров
 • Фудбалер на столетиоето – Дарко Панчев

2001

Наградени

 • Хит на годината – Сите мои слики, Ареа
 • Албум – Врати на имагинацијата, Ареа
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Пејачка на годината – Каролина Гочева
 • Концерт на годината – Ареа
 • Музички ТВ Спот – Томато Продукција
 • Најперспективна група – Супер Хикс
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Текстописец – Александар Митевски
 • Тинејџерска атракција – 99 Action , Сител
 • Радиореклама – Александар Митевски
 • Најчитана страница – Сакам да кажам, Горан Михајловски, Вест
 • Политичка емисија – Во Центар, Васко Ефтов, ТВ Сител
 • Карикатурист – Пецко, Драго Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Александар Табаковски, МТВ
 • Радио спортски коментатор – Перо Момировски, Македонски Радио
 • Спортисти – Могамед Ибрагимов; Драган Јакимовиќ; Клара Боева; Дејан Недев; Мирјана Бошевска; Саше Митрески
 • Маркетинг кампања – Кока Кола – Мек анд Ериксон
 • Комерцијален ТВ Спот – К-15
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус
 • ТВ емисија – Досие, Скопје
 • ТВ емисија – Црни Бисери, Канал 5
 • ТВ емисија – Супер Бинго, Тутун промет
 • Актер – Дејан Лилиќ
 • Актерка – Билјана Беличанев
 • Претстава – Поблиску
 • Најфотогенично Лице – Весна Додевска, Систина
 • Детска Емисија – Наше маало
 • ТВ водител – Весна Петрушевска, Телма
 • Радио емисија – Наши графити, Македонско радио
 • Радио водител – Цаци, Радио Антена
 • Животно Дело – Велибор Џаровски Џаро
 • Животно Дело – Иван Карадак
 • Животно Дело – Атанас Костовски
 • Животно Дело – Лазар Леќич
 • Амбасадор на Македонската музика – Симон Трпчевски
 • ТВ Филм – Стојан Тренчевски, Мајка Тереза
 • Детски пејач – Христина и Константин Малели
 • Политичка Емисија – Профил, ТВ Сител
 • Презентер – Емилија Андонова
 • Новинар/Презентер – Борјан Јовановски

2002

Наградени

 • Хит на годината – Дали ме сакаш, Калиопи
 • Албум – Ако денот ми е ноќ, Калиопи
 • Група на годината – Синтезис
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Музички ТВ Спот – Раде, Супер Хикс
 • Најперспективна група – Нон Стоп
 • Продуцент – Дарко Димитров
 • Текстописец- На пат до Македонија, Калиопи
 • Радиореклама – Окта,Александар Митевски
 • Најчитана страница – ТВ Сериџија, Сашо Мацановски Трендо
 • Карикатурист – Драго Марковиќ
 • Анимиран филм – Пецко, Драго Марковиќ
 • ТВ спортски коментатор – Бранко Илиевски, Телма
 • Спортист – Томи Стефановски
 • Маркетинг кампања – Моби Мак
 • Комерцијален ТВ Спот – Комерцијална Банка, К-15
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус
 • ТВ емисија – Вртелешка, Томато
 • ТВ емисија – К-15
 • ТВ емисија – Пет Шоу
 • Актер – Владо Јовановски
 • Актерка – Тања Кочовска
 • Претстава – Диво Месо
 • Откритие – Багаж
 • Најфотогенично лице – Сашка Димитровска
 • ТВ водител – Весна Петрушевска
 • Радио водител – Соња Пандиловска
 • Животно Дело – Зафир Хаџиманов
 • Животно Дело – Есма Реџепова
 • Уредник / Презентер – Билјана Секуловска, А1
 • Уредник / Презентер – Драган Павловиќ Латас, Сител
 • ТВ репортер- Снежана Лупеска, A1

2003

Наградени

 • Актер – Васил Зафирчев
 • Актерка – Звездана Ангеловска
 • Претстава – Кутрите мали хрчки
 • Најперспективна пејачка – Тамара Тодевска
 • Најперспективен пејач – Влатко, Морал
 • Откритие на годината – Елена, М2
 • Радиоводител – Виктор Петров – Викса
 • Радиоемисија – Ерик МС Фокс
 • Радиореклама – Маврово,Александар Митевски и Биба Додева
 • ТВ емисија – 2+1, Канал 5
 • ТВ водител – Веска Петрушевска
 • ТВ проект – Картинг со Мишко и Ирена
 • ТВ емисија – Вртелешка, Томато
 • ТВ емисија – Хит Микс – МТВ
 • ТВ водител – Весна Петрушевска
 • Најфотогенично ТВ лице – Нора Шакири
 • Група на годината – Супер Хикс
 • Пејачка на годината – Калиопи
 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Концерт на годината – Тоше Проевски
 • Спортска Екипа – Кометал Ѓорче Петров
 • Најпопуларна театарска песна – Песна против малери, Бајага
 • Најчитана страница – Трендоленд
 • Маркетинг кампања – Моби Мак
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус
 • Комерцијален ТВ Спот – Јазично студио глобуц, К-15
 • Карикатурист – Драго Марковиќ
 • Анимиран цртан филм – Пецко, Драго Марковиќ
 • Албум – Има нешто посилно од се,Владо Јанески
 • Текстописец – Владо Јаневски
 • Музички ТВ спот – Срце преку небото, Дејан Миличевиќ
 • Хит на годината – Некогаш и негде,Владо Јанески
 • Животно дело – Томислав Маниќ
 • Амбвасадор на македонската култура – Борис Трајанов

2004

Наградени

 • ТВ музички проект – М2
 • Радиоводител – Дени, Антена 5
 • Радиоемисија – Груврелајшн, Сити
 • Радио реклама – Алкалоид чаеви,Александар Митевски
 • ТВ водител – Веска Петрушевска
 • ТВ проект – Картинг со Мишко и Ирена
 • ТВ емисија – НЗС, Ивам Мирчевски, МТВ
 • ТВ емисија – 2+1, Канал 5
 • ТВ спортски коментатор – Златко Калински
 • Најчитана страница – Стрип, Фокус
 • Продуцент – Роберт Билбилов
 • Актер – Игор Стојчевски
 • Актерка – Звездана Ангеловска
 • Специјална награда – Глумците пеат
 • Стрип на годината – Фокус
 • Маркетинг кампања – Мобимак
 • Маркетинг агенција – Публицис
 • Животно дело – Дадо Топиќ-Македонија
 • Група на годината – Нон Стоп
 • Пеач на годината – Тоше Проевски
 • Музички спот – Чедо Поповски, Знаеш колку вредам
 • Концерт на годината – Каролина
 • Албум на годината – Каролина
 • Пејачка на годината – Каролина
 • Текстописец – Владо Јаневски
 • Животно дело – Димитар Масевски
 • Комерцијален ТВ спот – Сакам Скопсо, Идеја Плус

2005

 

Наградени

 • Пејач на годината – Тоше Проевски
 • Пејачка на годината – Калиопи
 • Група на годината – Супер Хикс
 • Хит на годианата – Владо Јаневски, Ваков или таков
 • Албум на годианата – Владо Јаневски, Ваков или таков
 • Текстописец – Владо Јаневски
 • Концерт на Годината – Тоше Проевски
 • Музички Продуцент – Александар Масевски
 • Актер на годината – Дејан Лилиќ
 • Актерка на годината – Тамка Тоциновкса
 • Претстава на годината – Папокот на светот
 • Откритие на годината – Ламбе Алабаковски
 • Маркетинг Агенција – Идеа Плус, ДДБ
 • Комерцијален ТВ спот – К-15, Ајвар
 • Стрип на годината – Фокус
 • Радио водител – Виктор Петров – Викса
 • Радио емисија – Драјв тајм , радио Антена/li>
 • Најпопуларна ТВ емисија – Дневна доза, К-15
 • Најпопуларна ТВ емисија – Вртелешка
 • Најпопуларен ТВ водител – Сашо Мацановски Трендо
 • Амбасадори на македонската култура – Ансанбл Танец
 • Животно дело – Љубомир Бранџолица
 • Најпопуларен Мјузикл – Чија си
 • Најпопуларна пејачка од бившите ЈУ простори – Нина Бадриќ
 • Најпопуларен спот од бившите ЈУ простори – Мањифико
 • Спортски проект на годината – Јуниор куп – А1 ТВ