2020

Наградени

 • Инклузивна танцова претстава
  Пепелашка - Еурека
 • Најпопуларна детска ТВ емисија
  Дајте музика
 • Песна за век и векови
  На Велигден - Џина Папас Џокси
 • Пеачка на годината
  Тамара Тодевска
 • Хит на годината
  Proud – Тамара Тодевска
 • Спортски подвиг
  Илина Арсова (7 врвови)
 • Најсатирична емисија
  Фчерашни новости
 • Трајни музички вредности
  Електрични оргазам
 • Театарска претстава
  Мој термин – МНТ
 • Актер на годината
  Јордан Симонов
 • Актерка на годината
  Тања Кочовска
 • Најпопуларна регионална пеачка
  Јелена Розга
 • Животно дело во областа на музиката
  Ангеле Димовски
 • Трајни музички вредности во етно музиката
  Синтезис
 • Интернационална награда за животно дело
  Раде Шербеџија
 • Интернационална награда за животно дело
  Раде Шербеџија
 • Концерт 2019
  ВлаткоСтефановски и Мирослав Тадиќ
 • Награда за прва труба
  Џамбо Агушев
 • Најголем интернационален успех
  Медена Земја
 • Амбасадори на македонската култура
  Танец
 • Спортски успех
  Р.К. Вардар
 • Музички Продуцент
  Мите Димовски
 • Најпопуларна ТВ Проект
  Преспав – ОХО
 • Трајни музички вредности во рок музика
  Ристо Вртев / Архангел
 • Трајни музички вредности
  Галија
 • Пеач на годината
  Влатко Лозаноски