2015

Наградени

 • Награда за трајни вредности –  Верица Ристевска
 • Награда за трајни вредности – Зорица Поп Панкова
 • Награда за трајни вредности – Даниела Панчетовиќ
 • Откритие на годината – Трајче Георгиев
 • Млада актерка на годината – Дарија Ризова
 • Актер на годината – Александар Микиќ
 • Театарска престава на годината – Стујардеси
 • Хит на годината – Тажна љубов среќна песна Тамара
 • Албум на годината – Сеир Влатко Стефановски
 • Најчитана страница на годината – Ерол Ризаов
 • ТВ Емисија на годината – Зевзекманија , ТВ Канал 5
 • ТВ Емисија на годината – Еден на еден , ТВ Алфа
 • Најпопуларна веб страница на годината – Козаностра
 • Спортист на годината – Стојанче Стоилов
 • Прва труба на Македонија – Џамбо Агушев
 • Награда за животно дело – Дино Мерлин
 • In Memoriam – К-15
 • Награда за животно дело –  Д-р Неле Карајлич
 • Музички видео спот – Дими Џам – Слаткар
 • Концерт на годината – Каролина
 • Пеачка на годината – Каролина
 • Етно група на годината – Љубојна
 • Пеач на годината – Даниел Кајмакоски